Informatie over Edding markers

EddingMarker.nl en EddingMarker.be bieden alle soorten Edding schrijfwaren, van de dunste fijnschrijver tot de dikste viltstiften. Van kalligrafiepennen tot verfbussen. Markers voor thuisgebruik en voor gebruik in de industrie. In allerlei soorten, maten en kleuren. Via de uitgebreide selectiemogelijkheden vindt u gemakkelijk en snel voor elk gebruiksdoel de juiste marker.

Edding assorti

Edding is 50 jaar geleden begonnen als een tweemansbedrijf en inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd opererende onderneming met ca. 600 medewerkers, die per jaar ongeveer 200 miljoen Edding-artikelen produceert. De familienaam Edding is eigenlijk een synoniem geworden voor een marker.

Viltstiften en markers van Edding kom je dan ook overal tegen. Op kantoor, in ontwerpstudio’s, in de gezondheidszorg, op scholen, in fabrieken, in de horeca etc.

Waar moet u opletten bij de aanschaf van een marker? De belangrijkste vraag is uiteraard waar u de marker voor wilt gebruiken en vooral op welk oppervlak de marker gebruikt moet worden. Zo zijn er fijnere stiften die geschikt zijn voor tekenen en ontwerpen. Voor het inkleuren van grotere vlakken zijn er dikkere viltstiften. En met markeerstiften kunt u belangrijke zaken arceren in brieven en teksten.
Moet de tekst wrijf- en watervast zijn? Kies dan voor een permanent marker. Een stift met uitwisbare inkt is juist weer geschikt voor gebruik op een whiteboard.

Elke ondergrond stelt specifieke eisen aan een marker. Zo zijn er speciale markers die geschikt zijn voor het gebruik op cd’s, op textiel, op de huid, op glas of op een krijtbord. Vooral in de industrie worden hoge eisen gesteld aan markers. Onmisbaar op de werkvloer zijn de zgn. pastamarkers: markers met een hoogpermanente kleurenpasta voor gebruik op natte, ruwe en verontreinigde oppervlakken.

Naast verschillende puntdiktes en schrijfbreedtes kunt u nog kiezen uit verschillende type punten: een ronde punt, een beitel- of blokpunt of een schuine punt. De brede punt van een beitelpunt loopt uit in de vorm van een wig. De punt heeft een brede en een smalle kant. Hierdoor is het mogelijk om een brede of een smalle streek te maken. Markers met een beitelpunt worden veel gebruikt door ontwerpers, bij kalligrafie of bijvoorbeeld in de horeca bij het schrijven op stoepborden.

eddinge coline 24
eddinge coline 29

Al vanaf de oprichting heeft Edding het milieu en MVO hoog in het vaandel staan. Dit komt onder meer tot uiting in de Ecoline productreeks. Deze markers, hun doppen en barrels, bestaan voor het grootste gedeelte uit hernieuwbare grondstoffen of gerecycled materiaal. De milieuvriendelijke lijn bestaat uit highlighters, permanent makers, whiteboard-markers en flipchart-markers.

Wilt u meer informatie over Edding markers of bent u op zoek naar een marker met een bepaalde eigenschap? Onze afdeling klantenservice helpt u graag verder.

Deel de link naar deze pagina:

Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Pinterest